Rongiühendus Helsingi ja Turu vahel kiireneb

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Märtsi kuus avatakse uus ja kiire rongiühendus, mis lühendab reisi Helsingi ja Turu vahel 20 minutit. Uus teenus vähendab ajakulu ka Turust muudesse sihtkohtadesse.

Raudtee VR Group teavitas reedel, et uus ja kiirem rongiühendus plaanib alustada märtsi lõpus. Uus rongiteenus lühendab teekonda kahe suure lõunapoolse linna vahel 20 minutit, kestes kokku tund ja 38 minutit, vahendab Yle.

Uus ühendus alustab rongisõitu Turust 07:08 ja jõuab Helsingisse kell 8.46 ja pärastlõunane reis lahkub Helsingist kell 16:10 ja saabub Turusse 17:48.

Ehituses tehti muudatusi, et suurendada kiirust

VR Group uuendab tilt-süsteeme Pendolino linnadevahelistel rongidel. Kiirrong teeb teel vaid kaks peatust, täpsemalt Pasila Helsingis ja Kupittaa Turus.

«Päeva esimene rong Helsinkist Turusse nagu ka viimane rong Turust Helsingisse peatub lõpuks Kirkkonummis, kuna enamus rongid seal peatust ei tee. Seega, pakume lisaks transporditeenust Kirkkonummi ja Karjaa vahel, mis kaetakse osaliselt VR rongipiletitega,» sõnas VR Group planeeringu direktor Antti Tuominen.

Ta lisas, et see annab kogemusi uut vormi reisiliiniks, mis ühtlasi ühendab eri transpordiliike. Uus rongiühendus Helsingi ja Turu vahel alustab täpsemalt 27. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles