Talvine kalapüük pakub elamust ja toidulisa

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paisti sõnul spetsialiseeruvad püüdjad nii kala kui püüdmiskoha osas. «Kes on särje peal, kes ahvena peal, kes püüab latikat, kes linaskit ja igaühel on oma koht välja kujunenud,» sõnas ta.
Paisti sõnul spetsialiseeruvad püüdjad nii kala kui püüdmiskoha osas. «Kes on särje peal, kes ahvena peal, kes püüab latikat, kes linaskit ja igaühel on oma koht välja kujunenud,» sõnas ta. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kose vallas 415 hektaril laiuv Paunküla paisjärv on üks kalastajate meelispaiku, mille jääl õngitsevad nii kohalikud kui huvilised kaugemaltki.

Paunkülas elav Andre Paist (45) on püügiga tegelenud lapsepõlvest saati, vahendab Harju Elu. Paisti sõnul on näiteks paisjärve üks kapriissemaid järvi üldse. «Siin võid nädal aega jutti uidata ringi ja mitte ühtegi kala saada,» väidab Andre, kes muuhulgas proovib ka kätt Peipsi järvel ja Pärnu jõel.

1960. aastal Pirita jõe paisutamise teel loodud Paunküla järve suurim sügavus on kaheksa meetrit, keskmiselt siiski kolm meetrit. Kõige magusamateks püügikohtadeks peetakse järve madalamaid nurki, kus kalad kudevad.

Refereeritud artiklit saab lugeda Harju Elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles