Pomerants: IT-agentuurile on Tallinnas kaks võimalikku kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul võiks Euroopa Liidu IT-agentuur hakata asuma Ülemiste Citys või Mustamäel Tehnopoli teaduspargis.

«IT-agentuur peaks asuma omasuguste keskkonnas. IT-mehi kenasse Eesti loodusesse üksinda ei ole mõtet jätta,» ütles Pomerants BNSile.

Agentuuri hoonega seotud küsimused annab valitsus tõenäoliselt Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) pädevusse. Järgmise aasta riigieelarves on agentuuri rajamise ettevalmistamiseks ette nähtud 11-13 miljonit krooni ning see raha on valitsuse reservi planeeritud teadmisega, et seda võib vaja minna IT-agentuuri rajamise ettevalmistusteks.

«Need on ettevalmistavad kulud, kuna me ei hakka 2011. aastal veel midagi rentima või ehitama, kuid protsessiga startimiseks on raha olemas. Ega 2011. väga palju midagi ei juhtugi, agentuur alustab tegevust alles 2012. aastal,» rääkis Pomerants.

Euroopa Liidu justiits- ja siseküsimuste nõukogu kiitis neljapäeval Brüsselis heaks IT-agentuuri peakorteri asutamise Tallinnasse. Serverite operatiivne haldamine jääb paiknema Strasbourgi, kus asuvad ka praegu ELi sisejulgeolekut tagavate infosüsteemide serverid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles