IRL seab eesmärgiks kaheksaprotsendilise tööpuuduse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapeakandidaat Mart Laar, bravuuritar Anu Saagim JA IRL meeskond koristustöödel Patarei vangla taguses tsoonis 10.10.09
Linnapeakandidaat Mart Laar, bravuuritar Anu Saagim JA IRL meeskond koristustöödel Patarei vangla taguses tsoonis 10.10.09 Foto: Jelena Rudi

IRL värske majandusprogramm tuleva aasta märtsivalimisteks lubab tööpuudust kärpida poole võrra, mis võiks tähendada, et 2014. aasta sügisel on tööpuuduse määr meil umbes kaheksa protsenti.

Tänavu kolmandas kvartalis oli tööpuuduse määr 15,5 protsenti.

Maksupoliitika osas lubab IRL makse alandada. Kui ettevõtja võtab tööle pikka aega tööta olnud noore inimese, siis ei pea valimislubaduse kohaselt pool aastat tema palgalt sotsiaalmaksu maksma.

IRL lubab toetada ka sotsiaalmaksu lae sisseseadmist, töötuskindlustusmakse vähendamist kriisieelsele tasemele ja tööandja maksuvabu sissemakseid töötaja kolmandasse pensionisambasse 6391 euro väärtuses aastas.

Kolm viimast ettepanekut leiab ka Reformierakonna valimisprogrammist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles