Maapostkontor osteti euromüntidest kiiresti tühjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Sõpruse puiesteel asuvas Swedbanki kontoris ootasid eile euromüntide ostuvõimalust enamikus eakamad inimesed.
Tallinnas Sõpruse puiesteel asuvas Swedbanki kontoris ootasid eile euromüntide ostuvõimalust enamikus eakamad inimesed. Foto: Liis Treimann

Eesti elanikud vahetasid eile kroone Euroopa ühisraha vastu umbes miljoni euro (15,6 miljoni krooni) väärtuses ning ostsid ligi 1,3 miljoni euro (20 miljoni krooni) eest müntide stardikomplekte.


Eile oli esimene päev, mil sai aastavahetusel toimuvaks kroonilt eurole üleminekuks valmistudes vahetada kroone eurodeks teenustasuta ja osta euromüntide stardikomplekte.

Swedbank ei avalikustanud kroonide eurodeks vahetamise mahtu, aga SEB kontorid tegid seda poole miljoni euro väärtuses. Kuna Swedbank on suurem, siis võis rahavahetuse kogumaht olla eile isegi suurem kui miljon eurot.

«Kolm esimest ostsid mündikomplekti viiekaupa ja siis oligi veel ainult viis tükki järel,» rääkis Läänemaa Taebla postkontori klienditeenindaja Marika Jeeberg. «20 minutiga olid kõik otsas. Järjekorda hommikul ukse taga ei olnud, aga võib-olla homme on.»

Müügiga oli nii kiire, et postkontoripidajale endale ei jätkunudki. Mündid said tunniga otsa ka Läänemaal Uuemõisa postkontoris.

 

Edasi loe Postimees Plussist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles