Transpordifirma ähvardab Eestist ära kolida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix
Autotranspordifirma Lajos omanik Einar Vallbaum vihjas, et valitsuse kursi jätkudes pole võimatu firma kolimine mõnda teise riiki ja praegu Kundasse ehitatav keskus jääks nõnda vaid filiaaliks.

 

Firma omanik Einar Vallbaum ütles, et praegu 30 veokiga autovedude firma plaanib vastupidiselt mõnele teisele ettevõttele, kus kokku tõmmatakse, hoopis laieneda, kirjutab Virumaa Teataja.

 

«Kas just Eesti vabariigi pinnal, võib-olla tuleb ettevõttel mujale kolida, sest Eesti valitsus muudab ettevõtja elu iga päevaga üha raskemaks ega toeta autotransiiti,» arvas Vallbaum.  

 

Tema sõnul on naabervabariikides soodsamad tingimused. «Meil lähed õhtul magama ja ei tea, milliste maksudega valitsus sind hommikul ehmatab. Ei saa äri ajada, kui tulevik pole selge,» lisas ta.

 

Võimaliku asukohana näeb ta Lätit, Leedut või Venemaad. Vallbaum märkis, et kui firma ka mujale kolitakse, jääb filiaal kindlasti Kundasse.

 

Üldisele majanduslangusele vaatamata alustas ettevõtte varem kavandatut ning ehitab Kunda sissesõidutee äärde uue ja moodsa esinduse, mille hind küünib 30 miljoni kroonini.

 

Sinna kompleski tulevad kontorihoone, autoosade kauplus, euronõuetele vastav veokite pesula, samuti suur parkla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles