Rootslased plaanivad tõsta sotsiaalmeedia kasutamise iga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi plaanib tõsta vanusepiirangut järelevalveta juurdepääsuga sotsiaalmeedia saitidele registreerimisel (Facebook, Snapchat, Instagram jm).

Euroopa Liidu uue nõude kohaselt peab vanusepiirang sotsiaalmeedia saitidele registreerimiseks olema minimaalselt 13, kuid eelistatult 16 eluaastat, vahendab Local. Rootsi valitsus teatas, et vanusepiirangu teemal kutsutakse kokku töökomisjon, et arutada selle muutmise vajadust.

Minister Per Bolund usub, et muudatusel oleks kasulik mõju. «See oleks hea tulemus, kui rohkem lapsevanemaid oleks kaasatud ja teadlikud sellest, mida nende lapsed tegelikult internetis teevad,» ütles ta.

Praegu kehtiv vanusepiirang lubab alates 13-aastastel lastel luua konto eelnimetatud saitidel, ent see kehtib tegelikult vaid juhul, kui isik märgib, et on kasutajatingimusega tutvunud ning nõustunud – reaalselt keegi aga vanust ei kontrolli. Uue määruse kohaselt peaksid nooremad lapsed kasutaja registreerimiseks küsima vanema nõusoleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles