Hispaania töötus kukkus 21 protsendini

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord tööbörsi ukse taga Madriidis.
Järjekord tööbörsi ukse taga Madriidis. Foto: Andrea Comas / Reuters

Hispaania majandus tekitas mullu pool miljonit täiendavat töökohta ning aitas langetada töötuse määra riigis 20,9 protsendini, mis on ikkagi Euroopa kõrgeim, kuid hispaanlaste jaoks viie viimase aasta madalaim tase.

Samal ajal on poliitiline olukord Madridis ülimalt pingeline ning parteide liidrid on valitsuse moodustamise osas jätkuvalt segaduses, kirjutab Financial Times.

Ärieliit on hoitatanud, et Hispaania kohal lasuv poliitiline ebakindlus on juba hakanud jahutama investorite huvi ning võib lüüa rööbastelt hiljuti tekkinud taastumise.

Hispaania üldvalimised toimusid mullu detsembris ning päädisid patiseisuga, mis on visa lahenema.

Töötute hispaanlaste arv alanes aastaga 12,4 protsendi jagu 4,78 miljonile, rõhutades ühtlasi tõsiasja, et üldine töötavate inimeste arv Hispaanias on pidevas languses tänu migratsioonile ning pikaajaliste töötute loobumisele tööotsingutest.

Värskete andmete valguses kiitis peaministri kohuseid täitev Mariano Rajoy olukorda Hispaania tööturul kui «parimat ajaloos».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles