Edasimüüjad varuvad võimalikult palju vana aktsiisimärgiga alkoholi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: Toomas Huik/Postimees

Alkoholitootjad töötavad praegu topeltvõimsusel, sest edasimüüjad ostavad kokku nii palju vana aktsiisimärgiga alkoholi kui võimalik. Kasumlik on see just edasimüüjatele, sest tarbija jaoks tõuseb hind uuest nädalast ilmselt nii või teisiti.

Kuna alkoholiaktsiis tõuseb 15 protsenti teist aastat järjest, siis ei ole tänane olukord alkoholitootjate jaoks uus, kuid «Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt ostetakse sel aastal odavama aktsiisiga alkoholi kokku veelgi rohkem kui mullu, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ütleme nii, et mina tööstusjuhina olen selle üle väga õnnetu, sest meile on see kõige hullem mis olla saab,» ütles Liviko juht Janek Kalvi, kelle sõnul toimub neil tootmine praegu kahes vahetuses, et suudaks kõik tellimused ära täita ning tulevast esmaspäevast läheb toodetele peale juba uus aktsiisimärk.

Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Sven Kirsipuu sõnul ei saa riik massilist kokkuostmist kuidagi piirata, sest riik ei sekku turu tegevusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles