Fordi tegevjuht liitub IBMi nõukoguga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil. Foto: SCANPIX

Tehnoloogiafirma IBM teatas, et USA suuruselt teise autotootja Fordi tegevjuht Mark Fields ühineb käesoleva aasta märtsist ettevõtte nõukoguga, kirjutab Reuters.

«Mark on suutnud kõrge konkurentsiga turul tegutsevas ettevõttes läbi viia väga edukaid muudatusi. Ta viib Fordi tulevikku, kus autod pole ainult sõidukid, vaid üha rohkem ka mobiilsed tehnoloogiaplatvormid,» ütles korraga IBMi nõukogu esinaise, presidendi ja tegevjuhi ametit pidav Ginni Rometty pressiteates.

Fordi kõneisik Mike Moran selgitas, et IBMi ja Fordi koostööst on kasu mõlemale osapoolele.

«IBM on globaalne ettevõte, millel on kuulsusrikas ajalugu innovatsiooni ning ärimudeliga ajaga kaasas käimise alal - mis on üsna sarnane sellele, millega me tegeleme Fordis. Mark toob IBMi oma unikaalseid teadmisi ning tema kogemused ning uues suhtevõrgustikud IBMi nõukogu liikmena toovad sama palju kasu tagasi ka Fordile.»

Viimastel aastatel on mitmed tehnoloogiaettevõtted astunud traditsiooniliste autotootjate mängumaale, arendades elektrilisi ning isejuhtivaid sõidukeid ning autojagamisteenuseid.

Seetõttu on autotootjad uurimas võimalusi, kuidas tehnoloogiaettevõtetega koostööd teha, et muutuvas tööstuses oma turuosa säilitada.

Fordi on seostatud ka Google´i isesõitvate autode projektiga, kuid mõlemad ettevõtted on seni teema kommenteerimisel olnud üsna kidakeelsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles