Putin: Euroopa Liit ja Venemaa peaksid olema ühtne kaubanduspiirkond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin
Venemaa peaminister Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul peaksid Euroopa Liidu ja Venemaa majandused olema omavahel tihedamalt seotud ning vabakaubandusala võiks ulatuda Lissabonist Vladivostokini.

Putini Süddeutsche Zeitungis avaldatud artikkel oli üks viimaseid Moskva avaldusi selle kohta, milliseid suhteid nad Euroopa Liiduga tahaksid.

Hetkel ei ole koostöö Venemaa ja Euroopa Liidu vahel Putini sõnul piisav, et seista vastu maailma majanduse väljakutsetele. Selleks, et asju muuta, on Putini sõnul Venemaal vaja leida viis kuidas saaks Venemaa Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmeks ning muuta oma seadusandlust ja tolliprotseduure sarnasemaks Euroopa Liidu omadele.

Esimene samm ühtse majandusruumi suunas oleks Putini sõnul viisavabaduse kehtestamine, kuna viisarežiim pärsib koostööd väikeettevõtete vahel. Lisaks toonitas Putin artiklis vajadust ühtse energiaturu järele ning oli veendunud, et eelseisev Euroopa energiaturu liberaliseerimine on sellele takistuseks.

«Mõned võivad selles artiklis avaldatud arvamusi pidada liiga ambitsioonikaks, kuid see mis paistab võimatu on tänapäeva maailmas ometi võimalik. Me peame lihtsalt varrukad üles käärima ja tööle hakkama,» vahendas Putini sõnu The Moscow Times.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles