Uuring: Eesti tippjuhid on isegi Venemaa kolleegidest pessimistlikumad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: Eesti tippjuhid on ka Venemaa kolleegidest pessimistlikumad
Uuring: Eesti tippjuhid on ka Venemaa kolleegidest pessimistlikumad Foto: SCANPIX

Konsultatsioonifirma PwC poolt Eesti ettevõtjate ja tippjuhtide seas läbiviidud uuringu tulemustest selgub, et tänavu on oma ettevõtte käibe kasvus kindlad vaid 20 protsenti küsitletutest. See on näitaja, mis jääb alla lisaks globaalsele keskmisele ka Venemaa näitajatele.

Oma ettevõtte käibe kasvus alanud aastal on veendunud kõigest iga viies Eesti tippjuht, mis näitab langust mullusega (25%) võrreldes ning on üks madalamaid maailmas, jäädes selgelt alla ka globaalsele keskmisele (35%).

Selgelt optimistlikumad on oma prognoosides näiteks Skandinaaviamaade, (31%), Saksamaa, (28%) ja isegi Venemaa (26%) tippjuhid, selgus uuringust.

Sellegipoolest on Eesti tippjuhtide hulgas poole rohkem neid, kes kas kindlalt või pigem usuvad oma ettevõtte käibe kasvu kui neid, kes sellesse ei usu. Vastavateks osakaaludeks küsitletute seas oli kaks kolmandikku ja üks kolmandik.

PwC hinnangul on positiivseid noote näha ka palga ja tööhõive kasvust.

Ka alanud aastal plaanib enamik ettevõtjatest (56%) uusi värbamisi, 23% kõigist vastanuist kavatseb seejuures töötajate arvu suurendada üle 5%. Mullusega võrreldes on jäänud ligi kaks korda vähemaks nende ettevõtjate hulk, kes arvavad, et nende töötajaskond aasta jooksul kahaneb (23% nüüd ja 12% aasta tagasi).

PwC avaldas Davosi Maailma Majanduskonverentsil juba 19.-ndat korda maailma tippjuhtide uuringu Global CEO Survey. Uuring koostati pea 85 riigi enam kui 1400 tippjuhi arvamuste ja hinnangute põhjal. Traditsiooniliselt on konsultatsioonifirma vastava uuringu läbi viinud ka Eesti ettevõtjate ja tippjuhtide seas. Tänavu oli küsitlusringis üle 60 Eesti tippjuhi ja ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles