Tusk tegi «toorest» tankinalja

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola tank PL-01.
Poola tank PL-01. Foto: foxtrotalpha.jalopnik.com

Euroopa Ülemkogu eesistuja Dunald Tusk naljatas europarlamendis, et tankidiviisiga saaks liikmesriikides kergemini korra majja.

Tuskile teeb tuska liikmesriikide tõrksus Brüsselis antud tõotuste täitmisel, kirjtab Bloomberg Business.

«Täna on tõeliselt raske liikmesriike korrale kutsuda,» ütles Tusk Starsbourgis. Mul ei «ole tanke, samuti pole neid komisjonil. Andestage see toores nali.»

Eesistuja tunnistas, et Euroopa Liitu mullu vaevanud väljakutsed alates massilisest sisserändest, Kreeka euroalast lahkumise riskist ja eurotsooni valitsemise väljakutsetest ei kao tänavugi kuhugi.

«Kõigis neis aruteludes tegime me mõningaid edusamme, aga kindlasti mitte piisavalt,» ütles Tusk. «Ärgem kahelgem, et ka 2016 möödub nende väljakutsete pilve all. Meie kogukond on stressitestis ning kõige suurem väljakutse seisneb selles, et meid testitakse kõikidel võimalikel rinnetel korraga.»

Mis aga puudutab Euroopa Liidu tippkohtumiste otsuste täitmist riikides tasandil, siis Tuski sõnutsi seab jätkuv läbikukkumine selles vallas ohtu bloki majandamise meetodi kui sellise.

«See on kriitiline moment Euroopa poliitilise süsteemi jaoks,» ütles Tusk. «Euroopa Liit põhineb eeldusel, et me kõik – ma mõtlen liikmesriigid – on valmis tegutema heas tahtes ja eriti et nad on valmis respekteerima meie ühiseid otsuseid. Ilma selle meetodita, ilma sellise otsustavuseta, ei ole meie tööl mõtet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles