Arutelu: kes peaksid saama parvlaeval saarlase soodustust?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Oktoobri algusest Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinil uute praamidega opereerima hakkav TS Laevad peab maavalitsusega aru, kellele peaks pileti ostmisel kehtima saarlase soodustus.

«Uue piletisüsteemi arendamise tööprotsessis tuli ette diskussioon, kuidas oleks õiglane arvestust pidada saarlase soodustuse osas ning kellele peaks seda tagama?» küsib TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar oma kirjas maavanemale Kaido Kaasikule, vahendab Meie Maa.

Praegu kasutatakse saarlase soodustust praamipiletite puhul ID-kaardi alusel ja see rakendub neile, kel on elanikeregistris elukoht Saare maakonnas, samas bussipileti ostmisel ei ole vahet, kas tegemist on Saare maakonna elanikuga või mitte, sest praamipilet on kõigil reisijatel võrdselt bussipileti hinna sisse arvestatud.

«Kas võtta aluseks inimene, kelle tulumaks laekub saarele 1. jaanuari seisuga, või iga inimene, kes kas või ühe kuu saarel elab?» tahab Padar teada maavanema arvamust. Maavanem Kaido Kaasik pidas mõistlikuks, et inimese puhul rakendataks rahvastikuregistri andmeid 1. jaanuari seisuga: «Praamipileti ostmisel peaksid soodustust saama need, kes maakonnas elavad, töötavad või õpivad.»

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles