Nortal müüs maha OpenTexti tarkvaraga tegeleva äriüksuse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nortal müüs oma kolme endise töötaja ja Läti ettevõtte Digital Mind loodud ettevõttele maha äriüksuse, mis tegeleb ettevõtete infohalduse tarkvara OpenText litsentseerimise, turustamise ja teenindamisega.

Alates 15. jaanuarist 2016 on Digital Mind Estonia võtnud Nortalilt üle kõik olemasolevad OpenTexti ja Kofaxi tarkvaraga seotud lepingud ja jätkab nende täitmist. Tehing hõlmab lepinguid klientidega, kelle hulka kuuluvad Eesti Telekom, Eesti Pank, Danske Bank, Omniva, erinevad valitsusasutused ning mitmed teised ettevõtted pangandusvaldkonnast ja kommunaalteenuste sektorist, teatas Digital Mind Estonia.

Digital Mind Estonia, ärinimega Digital Organization OÜ, on hiljuti loodud äriühing, mille ühisomanikeks on Läti äritehnoloogiate ettevõte Digital Mind AS ja kolm endist Nortali töötajat - Keit Kivisild, Hando Penu ja Raul Reiska.

Digital Mindi tegevjuhi Rinalds Sluckise sõnul on ettevõtte omandamine strateegiline samm, mis viib nad lähemale eesmärgile muutuda suurimaks ettevõtete sisuhalduse ja ärianalüüsi lahenduste pakkujaks Läänemere piirkonnas.

Digital Mind AS asutati 2005. aastal Lätis ning selle äritehnoloogia kliendid asuvad Baltimaades, Venemaal ja Ukrainas. Ettevõte on OpenTexti ja IBM-i ettevõtlustarkvarade ametlik partner ja turustaja, samuti mobiilse ettevõtete sisuhalduse (ECM) rakenduse SeeCM arendaja.

11 aasta jooksul on Digital Mind teinud projekte ettevõtte sisu- ja protsessihalduse ja automatiseerimise, ärianalüüsi ja teistes valdkondades klientidele nagu Siemens Russia, DNB Bank, ABLV Bank, Läti Raudteed, Ergo ja teised eri valdkondade juhtivad ettevõtted. Firmal on hetkel 23 töötajat ning 2015. aasta käive oli 1,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles