Lauri: palgakasv jäi oodatust väiksemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki makroanalüütik Maris Lauri
Swedbanki makroanalüütik Maris Lauri Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Swedbanki analüütiku Maris Lauri sõnul oli kolmanda kvartali protsendiline palgakasv oodatust väiksem ning üldist hinnatõusu arvesse võttes palgad ei suurenenud.


Keskmine palk kerkis kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes protsendi jagu ning oli 11 874 krooni. Hinnatõusu mõju arvesse võttes sissetulekud aga langesid ning olid 2,3 protsenti väiksemad kui eelmisel aastal samal ajal.

«Arvatavasti saavad inimesed, kes on värskelt tööle võetud, väiksemat palka ning tõenäoliselt on kasvanud ka ümbrikupalkade osakaal,» sõnas Lauri.

Lauri hinnangul on kõige nigelamalt läinud aga ettevõtetel, mis on kohalike omavalitsuste alluvuses.

«Kui riiklikul tasandil hakati kokku hoidma juba varem, siis kohalikud omavalitsused on kulusid hakanud kokku hoidma poole aasta pealt.»

Lauri sõnul oleks selle aasta lõpus oodanud ka reaalsete sissetulekute suurenemist, kuid seda ei tule ilmselt ka järgmise aasta alguses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles