Euro kriisifondi juht: raha jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinn Feini toetajad Dublinis avaldamas meelt Iiri valitsuse kärbete vastu.
Sinn Feini toetajad Dublinis avaldamas meelt Iiri valitsuse kärbete vastu. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu garantiifondi juht vaigistas täna kartusi, et eurotsooni maade abikaukast võib varsti raha otsa saada, kui Iiri võlakriis Lõuna-Euroopa riikidesse levib.

«Vihmavari on piisavalt suur kõigi jaoks,» ütles Klaus Regling Bildile. «Fakt on, et vaid Iirimaa on abi palunud.»

Küsimusele, kas eurotsoon võib võlakriisi tõttu kokku kukkuda, vastas Regling: «Risk on olematu. On kujuteldamatu, et euro läbi kukuks. Ükski riik ei lahkuks euroalast vabal valikul – nõrkade riikide jaoks oleks see majanduslik enesetapp ja tugevate riikide jaoks samuti.»

60-aastane sakslane tunnistas AFP sõnul siiski, et Euroopas on praegu mõningast ebakindlust selle üle, kas võlakriis levib ka Hispaaniasse ja Portugali.

Reglingi sõnul pole aga mingit võimalust, et kriisi satuksid Itaalia või Prantsusmaa. «Itaalia on kriisist hästi välja tulnud ja oma eelarve kontrolli alla saanud. Ja Prantsusmaal on sama krediidireiting, mis Saksamaal,» ütles ta.

EL pani maikuus kokku 500 miljardi euro suuruse päästefondi, et anda vajadusel ajutist toetust võlga sattunud eurotsooni riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles