Tarbijakaitse võtab reisifirmade usaldusväärsuse luubi alla

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet juhib reisiettevõtjate tähelepanu, et homseks peab esitama 2015. aasta neljanda kvartali pakettreiside kogumüügi aruande, millega kontrollitakse firmade tagatise piisavust.

Amet rõhutab, et aruandes tuleb kindlasti esitada ka käesoleva aasta pakettreiside müügiprognoosid. Esitatud andmete põhjal kontrollib amet reisiettevõtja tagatise piisavust. Aruanne tuleb esitada ka firmadel, kelle müügitulemused olid eelmises kvartalis nullis.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline osa, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitse seda, kas firmade tagatissummad on piisavad või mitte. Tagatis on piisav sel juhul, kui tarbijate ees võetud kohustused on igal ajahetkel tagatissummaga kaetud. 

Mida hoolsamad on reisiettevõtjad oma kohustuste täitmisel, seda kindlamalt saab end tunda reisija, sest tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse ära jäänud reiside ettemaksud. Seepärast on ametil oluline veenduda, et tagatisraha on piisav. 

Aruande õigeks ajaks esitamata jätnud reisiettevõtjad lisab amet oma kodulehel olevasse musta nimekirja. Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust. Tarbijakaitseametil ei ole võimalik hinnata nende ettevõtete tagatisraha vastavust, mistõttu on ametil õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles