Töötukassa hakkab sellest nädalast VKG töötajaid nõustama

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VKG

Täna toimus töötukassa ning Viru Keemia Grupi tööandjate ja ametiühingute esindajate esimene kohtumine, millel lepiti kokku esimesed sammud koondatavate töötajate abistamiseks.

Kohtumisel lepiti kokku, et 20. jaanuarist alates nõustab ettevõttes kohapeal töötajaid töötukassa karjäärinõustaja ning töötukassa pakub karjäärinõustamist kokkulepitud päevadel nii kaua, kuni on nõustamise soovijaid.

Järgmisel nädalal korraldab töötukassa ettevõttes esimese infopäeva, mis on mõeldud struktuuriüksuste juhtidele. Infopäevade korraldamist jätkab töötukassa vastavalt vajadusele.

Esimene töömess ettevõttes toimub 2. veebruaril kell 14, kuhu kutsutakse tööandjad, kes pakuvad tööd sarnases või lähedases valdkonnas.

Möödunud reedel võttis kontserni Viru Keemia Grupp juhtkond vastu otsuse konserveerida Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud nafta jätkuva märkimisväärse hinnalanguse tõttu. See tähendab 500 inimese koondamist. 

Põlevkiviõli tootmine jätkub kolmel Petroter-tehnoloogial töötaval põlevkivi ümbertöötlemise tehasel, mille tarbeks toodab kivi VKG Ojamaa kaevandus, teatas ettevõte.

«Kiviter vabrikute konserveerimisel toimuv tootmise ümberkorraldamine puudutab ligi 500 inimest. Vaatamata seni kasutusele võetud meetmetele kulude optimeerimiseks ei jäta kujunenud majanduskeskkond ja ülimadal naftahind meile muid võimalusi ettevõtte elujõulisuse säilitamiseks,» sõnas VKG juhatuse esimees Ahti Asmann.

Praeguse naftahinna juures ei ole õlitootmine Kiviter-tehnoloogial enam majanduslikult efektiivne. Riskide maandamiseks oleme võtnud erinevad sammud ette, kuid sellele vaatamata peame märkimisväärselt vähendama tootmiskulusid ja praegu on selleks viimane aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles