Rõivas kutsus rohkem inimestesse panustama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Sander Ilvest

Peaminister Taavi Rõivas rõhutas oma kõnes teenusmajanduse huvigruppidele vajadust investeerida rohkem inimestesse ja teadmistesse.

«Minu jaoks on üks olulisemaid eesmärke tõsta investeeringuid inimestesse ja teadmistesse – kasvatame avaliku sektori teadus- ja arendustegevuse püsivalt vähemalt ühe protsendini SKTst,» ütles Rõivas neljapäeval Teenusmajanduse Koja, EstVCA, FinanceEstonia ja EstBANi uusaastavastuvõtul Kumus peetud kõnes.

Rõivase sõnul on oluline on jälgida, et investeeringud teadusesse oleksid ettevõtjate huvidega kooskõlas.

Peaminister kutsus ka ettevõtjaid üles rohkem inimestesse ja ideedesse panustama.

«Siinkohal heidan väljakutse ka teile. Ärge väsige panustamast oma inimestesse ja uutesse ideedesse. Tööstus ja põllumajandus on jätkuvalt väga olulised, kuid Eesti majanduskasvu panustab üha enam nutikas teenusmajandus,» rääkis peaminister.

Peaministri sõnul tuleb jätkata tööjõumaksude langetamisega, bürokraatia vähendamise ja ettevõtluskeskkonna parandamisega.

Rõivas selgitas ka oma mõtteid Eestist kui uuest Põhjamaast. «Nii vana kui uue Põhjamaa kuvandiga seonduvad lisaks heaolule ja turvalisusele ka sellised märksõnad nagu ausus, innovatsioon, sallivus, igaühe väärtustamine. See on koht, kus on hea ja turvaline elada ning tööd teha, aga ka koht, kus ettevõtlikkus ja pingutamine on au sees,» rääkis Rõivas.

«Samadest väärtustest lähtuvat vundamenti on ka Eesti endale viimase 25 aasta jooksul ladunud ja me oleme sellest palju võitnud. Kohatu oleks seda eitada. Ükskõik kuidas mõõta, läheb meil täna enamikest meie saatusekaaslastest oluliselt paremini ja oleme võrdlemisi lühikese aja jooksul hakanud kandadele astuma neile, kel oli meie stardihetkel kõva edumaa. Kordan täie veendumusega, et Eesti on valinud õige kursi, sest pööre vasakule suurema maksukoormuse, riigi sekkumise ja ülereguleerimise poole mitte ei kiirendaks majanduskasvu, vaid hoopis pärsiks seda. Ei ole paremat kasvukeskkonda kui vaba turumajandus,» rõhutas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles