Ligi: euromüntide ebaseaduslik müük on maineküsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromüntide stardikomplekt
Euromüntide stardikomplekt Foto: Pm

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et Eesti euromüntide liiga vara müüki sattumise eest vastutab keskpank ja ta ei pea vajalikuks sellesse protsessi sekkuda.

Ligi pidi riigikogu infotunnis andma vastust juhtumi kohta, kus üks Riia numismaatikapood müüb juba topelthinna eest Eesti euromünte, ehkki need peaksid olema 1. detsembrini tavainimesele kättesaamatud.

«Iseenesest meie raha kindlusele ei oma see juhtum tähendust, see on tõesti pigem maine küsimus,» lausus rahandusminister. Ligi rõhutas, et keskpank on rangelt lahutatud ja sõltumatu valitsusest ning seetõttu tema sellesse juhtumisse sekkuda ei saa.

Küsimusele, kas selline juhtum võib diskrediteerida Eesti mainet teiste eurotsooni riikide silmis, vastas Ligi, et eks ta veider juhtum ole. «Tõenäoliselt oli tegu lätlasega ning isegi Kalle Laanet poleks saanud siin oma ametis midagi peale hakata,» märkis Ligi.

Riigikogu keskerakondlasest liige Jaak Aab leidis, et selline juhtum solvab inimeste tundeid ja ta tundis huvi, kas keegi selle eest vabandab.

«Ma ei saa keskpanga eest vabandada ega ka nende firmade eest, kes sellega tegelesid. Ja kordan, tegu ei ole raha kindlust ohustanud juhtumiga vaid ostu-müügi tehing tehti liiga vara,» vastas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles