Tark: Tallinna Sadama kauaaegne finantsjuht võib jääda teiseks juhatuse liikmeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama nõukogu koosolekul otsustati nimetada ettevõtte ajutisteks juhtideks endine finantsjuht Marko Raid ja vandeadvokaat Carri Ginter.
Tallinna Sadama nõukogu koosolekul otsustati nimetada ettevõtte ajutisteks juhtideks endine finantsjuht Marko Raid ja vandeadvokaat Carri Ginter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Sadama nõukogu esimehe Aare Targa sõnul kehtivad ettevõtte praeguse ajutise juhatuse liikmete Marko Raidi ja Carri Ginteri volitused veebruari lõpuni; Targa hinnangul on Raid tugev kandidaat juhatuses jätkama.

«Praeguse juhatuse volitused on kuni veebruari lõpuni ja Valdo Kalm asub tööle 1. märtsist,» ütles Tark BNSile, ja lisas, et nõukogu järgmine koosolek toimub 22. jaanuaril ja siis vaadatakse, kas ajutiselt on tarvis ka ühe või mõlema juhatuse liikme volitusi veidi pikendada.

Küsimusele, et kas pikalt sadamas töötanud Raid võiks juhatuses jätkata ka peale seda vastas Tark, et tema nõukogu liikmena ei näe mingeid takistusi. «Marko Raid on väga tugev finantsjuht olnud, aastaid töötanud sadamas. Minu meelest on ta väga hea kandidaat, et jätkata juhatuse liikmena,» ütles Tark.

Teise ajutise juhatuse liikme Carri Ginteri võimalikku jätkamist ei osanud Tark hetkel kommenteerida. «Varasem nõukogu on sõlminud lepingu Carri Ginteri osas ja milline on selle sisu, et millises osas ta oma uurimist peab jätkama või mitte, ma ei oska öelda. Kuhu selle tööga hetkel jõutud on ja nii edasi, kas seda vajadust on, et sellega jätkata või mitte, ma ei oska hetkel kommenteerida,» rääkis Tark.

Kas uus juhatus võiks jätkata kaheliikmelisena, nagu see pikalt on olnud, või võiks seal olla rohkem liikmeid, pole Targa sõnul veel arutatud. «Siin on nüüd uuel juhatuse esimehel kogu selle struktuuri osas oma nägemus, see tõusetub ilmselt üles meie järgmistel nõukogu istungitel, aga täna on seda võib-olla raske öelda.»

Äsja lõppenud sadama uue juhatuse esimehe konkurssi nimetas Tark väga positiivseks, kuna kandidaadid olid kõik väga tugevad. «Nende hulgas olid Eesti ettevõtete juhtidest kõik tippjuhtkond, keda meil oli võimalik näha kandideerimas.»

«Viimase viie-kuue tippjuhi valik oli see, kelle hulgast me valisime. Kõikide tingimuste kokkuliitmisel ja arvestamisel osutus Valdo Kalm valituks,» lisas ta.

Sadam on Targa sõnul juba varem alustanud protsesse varem juhtunu vältimiseks ja tõhusamaks korruptsiooniennetuseks. «Neid on alustatud juba märksa varem ja nõukogu on juba vastu võtnud terve rea dokumente. Meil on korruptsiooni vältimise programm, mis on eraldi nii-öelda dokumendina välja töötatud, sinna lisaks on rakendunud ka täiel uuel tasemel Tallinna Sadama sisekontrolli protseduur,» rääkis Tark.

«Sellega on juba nõukogu tegelenud ja ma arvan, et see on kvalitatiivselt täiesti uus situatsioon,» sõnas Tark, lisades, et kuigi nende tegevuste eesmärk on korruptsiooni ennetada, usub ta praegu, et korruptsioon on välistatud.

AS Tallinna Sadama nõukogu valis neljapäevasel koosolekul ettevõtte juhatuse esimeheks Valdo Kalmu, kes alustab tööd Tallinna Sadamas alates 1. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles