Lätis kasvas jõuliselt maksejõuetute isikute arv

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti piiritulp.
Läti piiritulp. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lätis on maksejõuetuse seaduse paranduse tõttu «avanenud lüüsiväravad», kirjutab Dienas Bizness: mullu laekus 2014. aastaga kõrvutades 24,7 protsenti rohkem maksejõuetuks tunnistamise avaldusi.

SIA Lursoft andmetel algatati Lätis 2014. aastal 2410 maksevõimetuse protsessi, mis ületas eelnenud aasta numbri seitsme protsendiga.

Kuna ametlikult Läti õilmitseb, tõusetub neist näitajatest terve rida küsimusi. Veelgi enam: Lursofti andmetel olid 24 protsenti 2015. aastal maksejõuetuse avalduse sisse andnutest ettevõtete vastutavad töötajad või osanikud.

2015. aastal moodustasid füüsilised isikud Lätis 67 protsenti kõikidest maksejõuetuse taotlejatest. Aastal 2014 oli vastav näitaja 57 protsenti.

Läti kommertspankade liidu ja Deloitte Legali esindajate hinnangul võib olukorras rolli mängida tõsiasi, et seaduseparandusega vähendati märkimisväärselt võla suurust, mille alusel füüsiline isik maksejõuetust tohib taotleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles