Millised ettevõtted registreerisid mullu USAs kõige rohkem patente?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBMi logo
IBMi logo Foto: SCANPIX

Analüüsifirma IFI Claims Patents Services andmetel registreeris mullu USAs enda nimele kõige rohkem patente tehnoloogiafirma IBM, kirjutab Reuters.

Tegu on juba kahekümne kolmanda järjestikuse aastaga, mil praeguseks juba 104aastane tehnoloogiafirma on vastavas edetabelis esipositsioonil. Kokku registreeriti USAs mullu 298 407 funktsiooni puudutavat patenti (i.k utility patent), neist 7355 läksid IBMi arvele.

Teistest kohalikest tehnoloogiaettevõtetest oli esiplaanil näiteks Google, mis tõusis tunamulluselt kaheksandalt kohalt viiendale kohale, Apple aga hoidi üheteistkümnendat kohta.

Teisel kohal oli Lõuna-Korea Samsung ning kolmandal Jaapani kaameratootja Canon. Microsoft registreeris enda nimele eelmisel aastal 31 protsenti vähem patente kui 2014. aastal, langedes sellega ka kümnendale kohale. Selle põhjusena toob IFI välja maailma suurima tarkvaraettevõtte muutunud strateegia, mille kohaselt registreeritakse üha suurem osa patente sellega seotud tütar- või valdusettevõtete nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles