Alta Foods sai vaidluses Kruuda firmaga lõpliku õiguse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Raigo Pajula

Tallinna ringkonnakohus otsustas eile, et jääb jõusse 2009. aasta suvel tehtud Stockholmi Kaubanduskoja vahekohtu otsus, millega Lutermalt mõisteti Alta Foodsi kasuks välja 6 miljonit eurot ja viivis.


Tänaseks ulatub välja mõistetud summa koos viivisega 7,2 miljoni euroni, teatas Alta Foodsi esindaja.

Vaidlus pärineb 2007. aasta septembris sõlmitud tehingutest, kus Alta Capital ning Luterma leppisid kokku Tere piimatööstuse ja Kalevi šokolaaditööstuse müügis Alta Capitalile. Tehingu alusel maksis Alta Capital Oliver Kruuda kontrollitavale Lutermale ettemaksu 6 miljonit eurot. Seoses süveneva finantskriisiga ei õnnestunud Altal tehingut õigeaegselt finantseerida, ning Luterma taganes seetõttu lepingutest 2008. aasta juunis ning jättis ettemaksu Altale tagastamata. Selline otsus oli aga vastuolus müügilepingu tingimusega, mille kohaselt kandis finantskriisi tekkimise riski Luterma. Kuna Luterma ei olnud nõus ettemaksu tagastama, oli Alta sunnitud pöörduma oma õiguste kaitseks vahekohtu poole.

Eilne ringkonnakohtu otsus lükkab Alta Foodsi sõnul lõplikult ümber Oliver Kruuda süüdistused vahekohtu suunal. Ringkonnakohus leidis, et vahekohtumenetluse käigus oli Lutermal piisav võimalus ennast kaitsta ning kinnitas, et menetlus oli võistlev ja võrdne. Alta Foodsi vahekohtus esindanud advokaat Anton Sigal märkis, et ringkonnakohtu otsus on lõplik ning ei kuulu edasikaebamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles