Pretsedent päästab OÜ-tajaid

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Entsik
Maria Entsik Foto: Mihkel Maripuu

Eelmise aasta detsembri keskel jõustus Tallinna ringkonnakohtu lahend kütuseärimees Joonas Maanurme suhtes, kes mõisteti süüdi maksudest kõrvale hoidmises.

Nimelt tegi Maanurme omanduses olev ettevõte FuelPRO OÜ veel krooniajal näilikke tehinguid, jättes seega riigile tasumata 12 180 304 krooni (778 461 eurot – toim). Nimetatud lahendist on aga olulisem otsus, millega riigikohus sama kriminaalasja uuesti maakohtule arutamiseks saatis.

Kuna Maanurm oli raha ainuomanikuna ettevõttest välja võtnud ja see muutus maksujõuetuks, saatis Põhja ringkonnaprokuratuur ta esialgu kohtu ette, süüdistatuna maksukohustuse varjamises ja omastamises. Kaks poolt käisid kolm kohtuastet läbi ning viimane aste ehk riigikohus tegi mõnedele juristidele ootuspäraselt, teistele aga üllatuseks otsuse, mis hindas ümber senise kohtupraktika ning lõi selge pretsedendi edaspidiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles