Eesti Energia peatas Auvere tuulepargi planeeringu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Narva tuulepark.
Eesti Energia Narva tuulepark. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Energia on peatanud Vaivara vallas asuva Auvere tuulepargi planeeringu, kuna energiakontserni fookus on viimasel ajal teistel projektidele liikunud.

«Tuulepargi planeeringu koostamine on hetkel peatunud ja edasise osas praegu Eesti Energial plaanid puuduvad,» ütles Eesti Energia kommunikatsioonijuht Kaarel Kuusk BNS-ile.

Kuuse sõnul oli 2010. aastal tõesti plaanis Auveresse tuulepark rajada, kuid siis plaanid muutusid ja firma fookus nihkus teistele projektidele. «Nagu me teame, tuli pärast seda Auvere elektrijaam, siis õlitehased, lisaks Utah' projekt ja veel mitmeid asju, kuhu oma ressursi suunasime,» märkis Kuusk.

Kas ja kuna Auvere tuulepargi projekt taaselustatakse, Kuusk praegu öelda ei osanud. "Siin on palju tegureid, mis võivad mängu tulla, seega on praegu vara veel midagi öelda."

2010. aastal ütles toona veel Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte juhina töötanud Ando Leppiman BNS-ile, et firma kavandab Auvere piirkonda 37 megavatist tuuleparki. Ettevõte prognoosis toona, et parimal juhul võib tuulepargi ehitus alata isegi 2010. aasta lõpus.

Tuulepargi rajamist Ida-Virumaale seevastu kavandavad Oleg ja Andres Sõnajalg, kellele kuuluva tuuleenergeetikaga tegelev Eleoni eesmärk on ehitada Ida-Virumaale elektrituulikute tööstus, mis hõlmab iga-aastaselt kuni 60 tuuliku ehitamist ja loob 2020. aastaks 1200 kuni 1400 uut töökohta.

Sõnajalgade Ida-Virumaa elektrituulikute tööstusala strateegia hõlmab tuuleparkide arendajaid Vaivara, Toila, Sonda ja Lüganuse vallas.

Eesti Energial on praeguse seisuga üle Eesti neli tuuleparki. Eelmisel aastal tootis firma Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuuleparkides kokku 223 gigavatt-tundi tuuleenergiat, millest piisab 90 000 keskmise tarbimisega kodumajapidamisele aastaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles