Lätlasi ootab järjekordne maksutõus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: AFP/SCANPIX

Läti valitsus kiitis täna heaks mootorsõidukimaksu tõstmise vanadele, suure mootoriga ja eksklusiivautodele, et kasvatada riigieelarve tulusid järgmisel aastal 5 miljon lati (110 miljoni krooni) võrra.


Pärast 2005. aastat registreeritud väikeste ja keskmise suurusega autode mootorsõidukimaks isegi väheneb natuke, kuid maks suure mootoriga ning eksklusiivautodele kasvab märgatavalt. Näiteks eksklusiivse Mercedes Benzi mootorsõidukimaks võib kasvada praeguselt 115 latilt aastas 260 latini, vahendas Leta.

Samuti tõuseb mootorsõidukimaks enne 2005. aastat Lätis registreeritud autodele. Tõus võib olla 7-8 protsenti väikestele ja keskmise suurusega autodele ning järsem suure mootoriga autodele.

Täpsemalt selguvad mootorsõidukimaksu muutused hiljem, sest nende määramiseks teeb rahandusministeerium veel arvutusi.

Eelmisel nädalal otsustas Läti valitsus tõsta käibemaksu määra ühe protsendipunkti võrra 22 protsendini ning kahekordistada korterite ja elumajade kinnisvaramaksu määra. Samas üksikisiku tulumaksu määra otsustas valitsus alandada 26 protsendilt 22-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles