FBI puistas kolme riskifondi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Lähedalseisvate allikate sõnul sooritas FBI eile haarangu kolme USA riskifondi, Connecticutis baseeruvate Level Global Investorsi ja Diamondback Capital Managementi ning Bostonis paikneva Loch Capital Managementi kontorites.


Teadaolevalt on käimas laiapõhjaline siseringi tehingute uurimine Wall Streetil.

Ametlikke süüdistusi ülalmainitud riskifondidele esitatud ei ole.

Leveli ja Diamondbacki asutasid endised SAC Capital Advisorsi töötajad. Viimane on Steven Coheni loodud investeerimisfirma, mis kuulub Wall Streeti suurimate riskifondide hulka.

«FBI teostab kohtu korraldusel läbiotsimisi, mis on osaks käimasolevast uurimisest,» ütles FBI pressiesindaja NEW Yorgis Richard Kolko. «See on salajane uurimine ja täiendavaid kommentaare meil ei ole.»

Leveli pressiesindaja ütles: «Me võime kinnitada, et FBI agendid külastasid täna hommikul meie kontorit. Me usume, et tegemist on selle laiahaardelise finantsteenuste sektori uurimisega, mida nädalavahetusel ka meedias kajastati.»

«Me teeme võimudega igakülgset koostööd ning jätkame samal ajal oma investorite teenindamist kõige kõrgemal tasemel,» ütles ta.

Diamondback ütles: «FBI käis täna hommikul. Me teeme vabatahtlikult koostööd. Fond  jätkab täiskoormusega oma tööd ja haldab koos oma meeskonnaga Diamondbacki investorite portfelle.»

Lochi advokaat ei ole toimetuse numbrile tagasi helistanud.

USA valitsus üritab juba aastaid potentsiaalsetele insaiderluse juhtumitele jälile jõuda. Konkreetsemalt on luubi all kauplemine enne ühinemisi-ülevõtmisi, samuti investorite poolt palgatud finantsekspertide tegevus kui selline.

Siseringitehingud on USA prokuratuuri erilises huviorbiidis alates Galleoni juhtumist, mida peetakse suurimaks riskifondiga seotud insaideri-skandaaliks.

Manhattani prokurör Preet Bharara andis uurimise ulatusest märku juba oktoobris New Yorgi advokatuuri koosolekul: «See teema on ametialaste kuritegude vallas üha enam fookuses ning pälvib tulevikus kindlasti veelgi rohkem tähelepanu.»
 

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles