Kodudes on veel kümnete miljonite väärtuses münte

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühekroonised mündid.
Ühekroonised mündid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oktoobris alanud kampaania käigus on inimesed pannud oma pangakontole või vahetanud rahaks enam kui 90 tonni münte koguväärtusega ligi 13 miljonit krooni, kuid tagasi on toomata umbes 100 miljoni krooni väärtuses münte.


Enamik tagasi toomata müntidest on tõenäoliselt inimeste kodudes, ütles pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm.

Pangaliit soovitab inimestel tuua mündid pankadesse enne novembri lõppu, sest detsembris on pangakontoritesse oodata rohkem rahvast. Järgmisest aastast läheb mündivahetus veel keerulisemaks. «Uuel aastal häälestatakse iseteeninduslikud mündilugemismasinad euromüntidele ümber ja kroonimüntide lugemine on aeganõudvam,» selgitas Talihärm.

Juhul kui pärast müntide panka viimist koguneb veel kroonimünte, siis soovitab pangaliit kasutada neid maksmisel või annetada kauplustes Toidupanga kogumiskastidesse. Toidupanga kampaaniat korraldab Teeme Ära meeskond koos pangaliidu, kaupmeeste liidu ja G4Siga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles