Halbade laenude maht kahanes teist kuud järjest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkide järeltulijate väitel sattusid nad skeemitajate ohvriks.
Puhkide järeltulijate väitel sattusid nad skeemitajate ohvriks. Foto: Aivar Aotäht

Eesti Panga teatel vähenes oktoobris üle 60 päeva maksetähtaega ületanud laenude maht 182 miljoni krooni võrra, langus on kestnud teist kuud järjest.


Eesti Panga finantsvahenduse osakonna juhataja Jaak Tõrs märkis, et  ettevõtete ja eraisikute halvad laenud kahanesid üsna võrdselt. Kuna ka pankade laenuportfell kahanes, püsis maksetähtaega ületanud laenude osakaal laenuportfellis seitsme protsendi tasemel.

Arvestades, et halbade laenude maht alanes, vähendasid pangad provisjone ka oktoobris ning seda 193 miljoni krooni võrra. Oktoobri lõpus oli üle 60 päeva maksetähtaega ületanud laenudest siiski 78 protsenti allahindlustega kaetud.

Tagasihoidlikku laenunõudlust peegeldab ka hoiuste jätkuv kasv. Vaatamata madalatele intressimääradele kasvasid hoiused (peamiselt ettevõtete hoiused) septembriga võrreldes ligi 1,2 miljardi krooni võrra. Eraisikute hoiused suurenesid 61 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles