Järjekordne Hiina miljardär läks kaduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina jüaanid.
Hiina jüaanid. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina moebrändi Metersbonwe nõukogu esimees Zhou Chenghjian on järjekordne nimi kohalike miljardäride seas, kes on viimase aasta jooksul avalikkusest kadunud, kirjutab Business Insider.

Metersbonwe peatas neljapäeval Shenzheni börsil oma aktsiatega kauplemise ning lubas uurida kohalikus meedias kajastatud uudist, et Chenghjiani kadumise taga on riigi politseivõimud. Lisaks nõukogu esimehele ei ole ettevõte suutud kontakteeruda ka nõukogu sekretäri Tu Kega.

Zhou Chenghjian on endine rätsep, kelle loodud moeimpeerium on teinud temast ühe Hiina rikkaima mehe.  Financial Timesi andmetel on tema varanduse väärtuseks 2,4 miljardit dollarit.

Bloombergi detsembrikuise raporti kohaselt oli Hiinas eelmise aasta algusest kaduma läinud vähemalt 36 suurettevõtte juhid, mida seostatakse peamiselt eelmise suve börsikrahhiga ning sellega seoses võimude poolt algatatud uurimistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles