Lang lükkas rohelise elektri toetuse kärpe tagasi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: Küllike Rooväli

Justiitsminister Rein Lang jättis kooskõlastamata seaduseelnõu, mis oleks oluliselt kärpinud rohelise elektri tootjaile makstud toetust.

Majandusministeeriumi koostatud eelnõu oleks pidanud saama justiitsministeeriumi kooskõlastuse.

Langi vastuseis pole üllatav, sest juba varem olid Reformierakonna poliitikud korduvalt kinnitanud, et IRLi ministri Juhan Partsi kärpeplaan on neile vastuvõetamatu.

«Toetame põhimõtteliselt ideed vaadata üle taastuvenergia toetusskeem ning teha selles vajadusel põhjendatud muudatused, kuid need muudatused peavad põhinema põhjalikul analüüsil ning olema kooskõlas põhiseaduses sätestatud põhimõtetega,» põhjendas Lang keeldumist.

«Kuna justiitsministeeriumi hinnangul ei põhine eelnõu igakülgsel ja põhjalikul analüüsil ning samuti ei ole muudatused kooskõlas võrdse kohtlemise ja õiguspärase ootuse põhimõtetega, siis ei kooskõlasta me esitatud eelnõu,» jätkas Lang.

Majandusminister Juhan Parts soovib kärpida rohelise elektri toetusi seniselt 84 sendilt oluliselt väiksemaks. Uus toetusskeem seab toetuse sõltuvusse börsihinnast – 100 senti miinus börsi kuu keskmine hind. Oktoobris oleks sellisel juhul toetus olnud 33 senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles