Rakvere Põhjakeskuse omanikud pöörasid tülli

Andres Pulver
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakeskus.
Põhjakeskus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus arestis Toomas Rüütmanni esindaja taotluse alusel täna Rakveres avatava Põhjakeskuse vara, järgmise sammuna soovib Rüütmann Põhjakeskuse tehingu tagasipööramist.


Kui Põhjakeskuse endise omaniku Toomas Rüütmanni kinnitusel on Põhjakeskuse vara arestitud, siis Põhjakeskuse praeguse omanikfirma Kobe Investments nõukogu esimees Veljo Kuusk ütles, et varad ei ole siiski arestitud, vaid neile on pandud võõrandamiskeeld, kirjutas Virumaa Teataja.

«On tavaks, et segastel juhtudel pannakse asjaolude selgimiseni varadele võõrandamiskeeld, aga ilmselt võetakse see lähinädalatel maha,» rääkis Kuusk ja lisas, et kindlasti vaidlustab Kobe Investments Rüütmanni esindaja taotluse ringkonnakohtus.

«Kaalume tõsiselt ka kahjunõude esitamist,» lausus Veljo Kuusk.

Allkiri all

Toomas Rüütmanni sõnul pole ta Põhjakeskuse projektist, mille turuväärtus on praegu prognoositavalt üle poole miljardi krooni, siiani ühtegi senti saanud. «Sisuliselt võttis Kobe Investments selle minult tagaselja jõuga ära,» ütles Rüütmann.

Veljo Kuusk aga rääkis, et aasta tagasi nihutas Toomas Rüütmann võlgadesse langenud projekti Kobe Investmentsi lauale. «Ise pole ta sinna sisse midagi pannud, mina olen sooritanud ostu-müügitehingu, millel on Toomas Rüütmanni allkiri,» kinnitas Kuusk toimunu korrektsust.

«Tunnistan, et ma ei suutnud täita kõiki võetud kohustusi õigeaegselt, kuid omandisuhte muutmiseks on vaja nõukogu otsust, sellist paberit pole,» lausus Rüütmann.

Eesti Ekspressi ja Postimehe andmetel müüs Veljo Kuusk Põhjakeskuse endise omanikfirma Margea Invest juhatuse liikmena enda osalusega firmale Kobe Investments.

«Sain tehingust teada hiljem ning selle oli vormistanud Kobe Investmentsi esindaja Veljo Kuusk juhatuse esimehena isiklikult, mis annab aluse nõuda kahju hüvitamist,» ütles Toomas Rüütmann.

Kuusk aga pahandas, miks Rüütmann temaga suhelda ei taha, vaid selle asemel hoopis ajakirjanduse poole pöördub. «Ma olen teda ikka eetiliseks ärimeheks pidanud, aga nüüd ...» jäi Kuusel lause poolikuks.

Uus nimi

«Kuidas arest Põhjakeskuse tegevust mõjutab, näitab aeg - vabandan Virumaa inimeste ja Põhjakeskuse klientide ees, kuid usun, et minu asemel käituksid nad sarnaselt – igaüks kaitseks oma vara ja omandit,» sõnas Toomas Rüütmann, kes taotleb, et kohus pööraks tagasi Põhjakeskuse müügi Kobe Investmentsile.

Veljo Kuuse kinnitusel ei ole Kobe Investmentsil lähinädalatel plaanis Põhjakeskust maha müüa. Postimehe andmetel on Kobe Investments investor, kelle eesmärk oli keskus valmis ehitada ning seejärel maha müüa.

Sama plaan oli ka Toomas Rüütmannil endal, kes plaanis müügist saadava rahaga tagastada Kommest Auto tagasiostmiseks võetud laenu.

Toomas Rüütmann on ka seda meelt, et Kobe Investments peab loobuma Põhjakeskuse kaubamärgi kasutamisest ja võtma kasutusele uue nime. «Kuna antud kaubamärk kuulub mulle, siis kasutab Kobe Investments seda täna seadusevastaselt,» ütles Rüütmann.

«See on samasugune väide nagu Rüütmann ütleks, et ta on jumal,» teatas uue nime kasutuselevõtmise kohta Veljo Kuusk.



 



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles