Arrak: sularaha kadumisest teeniksid pangad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi juhataja
Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi juhataja Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi juhataja Andres Arraku sõnul tooks sularaha kadumine ennekõike lisatulu pankadele.

Arraku sõnul hoiavad inimesed praegu suuri summasid sularaha kodus ning teevad selle pealt tehinguid ning need summad jäävad pankade haardeulatusest välja.

«Kui me kõik läheksime üle kaardimaksetele, suureneksid ka pankade tulud. Sularaha kaotamisega tuleks kindlasti ära kaotada ka ülekande tasud,» kommenteeris Arrak.

«Ka praegu kasutab pank minu raha ning teeb sellega tehinguid, ilma et ma selle pealt mingit tulu saaksin,» nentis Arrak.

Arraku sõnul peaks sularaha kadumise korral suurenema intressid, mis pangad raha hoiustamise eest maksavad, kuna praegu on ka tähtajalistelt hoiustelt makstavad intressid väiksemad kui inflatsioon.

«Loomulikult vähendaks sularaha kaotamine varimajandust. Kuid hetkel on tegemist toore ideega,» kommenteeris Arrak Raul Eametsa ideed muuta Eesti sularahavabaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles