Ferrari tegi Milaanos konarliku stardi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari börsistarti Milaanos illustreeris börsihoone ette pargitud Ferrari F1 auto.
Ferrari börsistarti Milaanos illustreeris börsihoone ette pargitud Ferrari F1 auto. Foto: Franco Cavassi / AGF / SIPA

Täna Milaano börsil noteeritud Ferrari aktsia esimesed kauplemistunnid olid sportautotootjale ootamatult konarlikud.

Kas mõjus halvasti kogu tänane negatiivne foon või oli aktsia 43 eurone alghind ikkagi üle hinnatud, aga kohe börsipäeva alguses vajus Ferrari aktsia 41,5 euroni ja taastus tasapisi alles börsipäeva lõpuks.

2,7 miljardi euro suuruse aastakäibega Ferrari iseseisvus aktsiaemissiooni teel: kõik endise emafirma Fiat-Chrysleri aktsionärid said iga kümne Fiat-Chrysleri aktsia eest ühe Ferrari aktsia. See polnud siiski sportautotooja esmaesitlus börsil, sest veel vana aasta sees lasi Fiat-Chrysler New Yorgis börsile umbes kümnendiku Ferrarist.

Samal ajal oli Fiati-Chrysleri börsipäev täna veel konarlikum kui endisel tütarfirmal: aktsiahind kukkus üle nelja protsendi 8,2 euroni. Pärast maailma seitsmenda autotootja kõige kasumlikuma ja ka atraktiivsema divisjoni iseseisvumist jääb Itaalia-USA ettevõte maadlema võlakoorma, tarneraskuste ja üliambitsioonika kasvuplaaniga. Ferrari eraldamisega teenis Fiat-Chrysler küll üle nelja miljardi USA dollari, kuid see võib jääda ettevõtte jaluletõstmiseks ebapiisavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles