Maxima poekett rajab kümneid uusi kauplusi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Margus Ansu.

Maxima poeketi teatel kavatsetakse järgmisel aastal Eestis rajada kümmekond uut kauplust ning samas mahus on kavas laieneda ka järgnevatel aastatel.


Maxima Eesti OÜ  tegevdirektori Renatas Vaitkeviciuse sõnul on Eesti majandus nüüdseks nii palju kosunud, et võib taas jätkata laienemisega.

«Kui viimasel kahel aastal nõudis majanduslangus laienemisplaanide külmutamist, siis nüüd on aeg need üles sulatada,» ütles Vaitkevicius.

«Tuleval aastal on Maximal kavas avada kümmekond uut kauplust ja sarnast tempot plaanime hoida ka järgnevatel aastatel.»

Ettevõtte teatel sõltub laienemise kiirus majanduse üldistest arengutest. Eesti turul on juba praegu tihe konkurents ning kauplusepinda elanike arvu kohta on naaberriikidest rohkemgi.

Seega tuleb eelistada vaid neid projekte, kus kauplused suudavad ka siis, kui tarbimise kasv jääb tagasihoidlikuks, rentaablilt majandada, teatas poekett.

Uute kauplustega kaasnevad ka uued töökohad ning järgmisel aastal leiab avatavates Maximates tööd üle 600 inimese.

«Kindlasti tahame avada järgmisel aastal oma esimese Maxima XX supermarketi kaupluse Tallinnas. Supermarketite formaadiga pole meil seni pealinna jõuda õnnestunud, teistes linnades on aga just see formaat väga populaarne,»  ütles Vaitkevicius.

Samuti on plaanis avada Maxima XX supermarket Pärnus, kus tänavu kaks Maxima X lähipoodi suleti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles