Kolm nõuannet juhile kliendi ja alluva vahelise konflikti lahendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konflikt.
Konflikt. Foto: PantherMedia

Konsultatsioonifirma Customer Service Experts juhi Lisa D´Andrea soovitusi juhile kliendi ja töötaja vahelise pingelise õhkkonna kahjutustamiseks vahendab Entrepreneur.com.

Ole meeldiv

Kontrolli oma kehakeelt, hääletooni ja sõnakasutust, et luua rahustav keskkond, millest konflikti lahendamist alustada.

Ole kannatlik

Kui klient tahab enda ärritust välja elada, lase tal seda teha. Isegi juhul, kui sul on konfliktolukorra lahendamiseks olemas täiuslik idee, pole mõtet sellega liiga vara lagedale tulla, kuna sellisel juhul võib kliendile jääda mulje, et tema arvamus ei ole oluline ning teda ei soovita ära kuulata. Oluline on empaatiavõime ja kuulamisoskuse demonstreerimine.

Jää professionaalseks

Siis, kui klient on lõpetanud oma probleemi selgitamise, tekib sul võimalus pakkuda välja omapoolne lahendus. Veel parem on välja käia mitu erinevat lahendust, mille vahel tal oleks võimalik valida. See näitab kliendile, et kuigi ta oli konfliktis nõrgem osapool, kes sai kannatada, pole tal selle lahendamise protsessis kanda ainult passiivne roll, vaid talle antakse võimalus iseseisvalt otsustada, kuidas seda täpsemalt teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles