New York Post: Yahoo juht priiskab nagu Marie Antoinette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetiettevõtte Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer on üks tuntumaid USA naisjuhte.
Internetiettevõtte Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer on üks tuntumaid USA naisjuhte. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Investorid ja meedia süüdistavad raskustes internetiettevõtte Yahoo! tegevjuhti Marissa Mayerit firma niigi nappide vahendite arutus raiskamises, kirjutab New York Post.

Yahoo! aastavahetuspidu läks ettevõttele maksma 7 miljonit dollarit. Palgatud olid külalistele šampanjat serveerivad õhuakrobaadid, keset peosaali oli pargitud valge Rolls-Royce ning eraldatud nurgas istus kuningannana maani ulatuvas õhtukleidis Yahoo tegevjuht ja president Marissa Mayer, poseerides oma lojaalsete töötajatega fotograafidele - nii kirjeldab sündmust New York Post.

Kahjuks on tema kuningriik aga lagunemise äärel.

Google´is peadpööritavat karjääri teinud Mayer võttis ohjad Yahoo!´s üle juba 2012. aastal, kuid kolme aasta jooksul ei ole ta suutnud täita talle usaldatud ülesannet - puhuda ettevõttele läbi ümberstruktureerimise sisse uus elu. Pigem on kõik läinud allamäge - mitu tippjuhti on omal soovil ettevõttest lahkunud, Yahoo börsiväärtus langes viimase aastaga 35 protsenti ning Mayer kulutab keset kaost nagu Marie Antoinette.

Eelmisel aastal oli Yahoo väga helde sponsor - näiteks heategevusüritusele Met Gala eraldati 3 miljonit dollarit ning jaanuaris Davosis toimunud maailma majandusfoorumile 2 miljonit dollarit. Tuntud Yahoo aktsionär Eric Jackson saatis hiljuti ettevõtte nõukogule 99 lehekülje pikkuse esitluse, millega palus Mayerit korrale kutsuda. Näiteks oli Jacksonist välja vihastanud keerulises olukorras ettevõtte juhi otsus osta töötajatele 22 000 uut iPhone´i ning kulutada 108 miljonit dollarit aastas tasuta lõunasöökidele.

Samuti pole Mayerile edu toonud ettevõtete ülesostmine. 2013. aastal kulutas ta 1,1 miljardit dollarit toona populaarse blogikeskkonna Tumblr omandamisele. Tänaseks on selle väärtus pea täielikult nullitud.

Mayeri tegevus ja käitumisviisid hakkavad mõjutama ka ettevõtte turuväärtust. Wall Street Journal kirjutas detsembris, et ettevõte plaanib internetiäri müüki. Üks ettevõtte suurimaid aktsionäre Jeffrey Smith kirjutas Mayerile ja nõukogu esimehele Maynard Webbile kirja, kus leidis, et kui Yahoo! kultuuris ei viida läbi olulisi muudatusi, langeb selle turuväärtus kiiresti.

Mitmed endised ja praegused töötajad tunnistasid New York Postile, et pinged on Yahoo´s krutitud enneolematult kõrgeks. 2015. aasta alguses koondas Mayer korraga 1100 töötajat, ilmselt on lähiajal oodata sarnast koondamislainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles