Maksuamet: uus aasta toob uue strateegia

Marek Helm
, maksu- ja tolliameti peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm. Foto: Eero Vabamägi

Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm ütles 2015. aasta kokkuvõtteks, et tegemist oli hea maksulaekumise aastaga, kuid uue strateegiagaga muutub ka nende tegevuse fookus.

Mitmed meie uued lahendused (töötamise register, 1000 eurost arvete süsteem) on toonud täiendavat maksutulu ning ausama konkurentsikeskkonna ettevõtjaile. Nüüd, kus ettevõtjate abiga on hädavajalikud kontrollitööriistad olemas, saame keskenduda lahendustele, mis maksumaksjate asjaajamist veelgi lihtsustavad. Või nagu oleme ise sõnastanud – maksude eest tasumine muutuks automaatseks ja soovi korral taustal toimuvuks tegevuseks.

Sellega seoses oleme alates septembrist valmistanud ette ametile uut strateegiat, mille koostamisele kulub terve järgmine aasta. Meie uue strateegia fookus muutub maksude kogumiselt ja varimajandusega võitlemiselt ettevõtjatega koostöös maksubaasi kasvatamisele, uute ja veelgi lihtsamate e-lahenduste loomisele järgnevatel aastatel. Hea maksulaekumine võiks olla uue strateegia positiivne tulem, mitte eesmärk omaette.

Möödunud aastast jääb kindlasti meelde ka autode vaatlused, millele tekkis ühiskondlik vastuseis. Kuigi tagantjärgi võib neid vaatlusi veaks nimetada, siis saame sellest midagi võtta kaasa ka uude aastasse. Vea tegemine ja selle tunnistamine, põhjuste analüüsimine võimaldab käivitada organisatsioonis muutusi, mis stabiilses olukorras laseksid ennast pikemalt oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles