Soome rallilegend ehitab Toyotale ralliautotehast, palkab insenere

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: tommimakinen.com

Soome rallilegend Tommi Mäkinen ehitab Jyväskylä linna serva Soomes tehast, kus hakatakse koostama ja testima Toyota WRC ralliautosid. Samal ajal kui linnavalitsus puhastab Mäkineni väljavalitud maatükki puudest, palkab rallimees uusi töötajaid: mehhaanika- ja elektriinsenere.

Äsja ilmusid rallimehe ettevõtte kodulehele www.tommimakinen.com töökuulutused, kus otsitakse varasema rallikogemusega insenere. Nädalapäevad tagasi palkas Mäkinen oma tiimi juhtima Soome autospordi tippjuhi Tiina Lehmoneni, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Toyota plaanib Yarisega WRC ralliradadele naasta 2017. aastal. Praegu töötab uue ralliauto kallal 70 inseneri ja mehhaanikut üle maailma, 40 neist Mäkineni juures Puuppola külas.

Algul oli kavas ka terve ralliautotehas Puuppolasse püsti panna – seal on nimelt tehaseruumid olemas, kuid need ehitati mõned aastad tagasi ümber lastepäevahoiuks. Sügisel otsustasid Mäkinen ja Toyota siiski, et ei hakka lastepäevahoidu tagasi ümber ehitama, vaid teevad täiesti uue tehase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles