Vanaraua kokkuostjatel on peenike pihus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaraud
Vanaraud Foto: Küllike Rooväli/Õhtuleht

Vanametalli madal maailmaturuhind on langetanud vanametalli kogumispunktides kokkuostuhinda ligemale neli korda, seades metallifirmad raskustesse.

Läänemaa jäätmejaama juhataja Heino Eslas ütles, et kõige populaarsema vanametalli ehk musta pleki kokkuostuhind on langenud 100 euro võrra tonnist – kui kevadel maksid nad tonni eest veel 130 eurot, siis nüüdseks on see summa langenud 30 euroni, vahendab Lääne Elu. Eslase sõnul mõjutab kokkuostuhinda maailmaturu hind – kuna Läänemaa jäätmejaama vanametall liigub läbi Paldiski sadama peamiselt Türki ja Hiinasse, kus nõudlus on peaaegu olematu, ongi turuhind nii madal.

Kui jäätmejaama klientuur on selle mõjul ligi kaks korda vähenenud, siis endise PKC ja Haapsalu päästekomando vahelisel territooriumil vanarauda vastuvõtva Rauaspets OÜ juhataja Margus Jarusov ütles, et nende klientuur kuni kolm korda vähenenud. Sellest hoolimata ei kavatse nad vastuvõtupunkti sulgeda: «Kui vanametall enam ei toida, teeme kõrvalharu ja hakkame näiteks keevitama või autosid remontima.»

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles