Logistikasektor palub suhete parandamist Venemaaga

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe sadama turundusjuht Andrei Birov.
Sillamäe sadama turundusjuht Andrei Birov. Foto: Priit Simson

Sillamäe sadama turundusdirektor Andrei Birov:

Ma olen kogu aeg imestanud, et kuidas võib nii meil Eestis majandusega nii olla, et eksport ja import kahanevad, põllumajandus, transport, logistika ja transiit on miinuses, piima-, liha-, ja muu toidutööstuse toodang vähenevad ja kokkuostu hinnad kukuvad, kuid majanduskasv imekombel püsib väikses plussis.

Mis puudutab logistikat tervikuna, eelkõige meie sadamate ja raudtee kaubavedude mahu seisu ja edasist arengut, siis pean tõdema, et ilma majanduskoostööta meie Idanaadriga, ei ole võimalik olukorda parandada ja meie põhikonkurentidega Läti ja Leeduga  efektiivselt võistelda. Nagu ütles hiljuti Tiit Vähi, et Eesti ja Venemaa vahel on väga suur majanduskoostöö potentsiaal, mida poliitika ja poliitikud ei tohiks segada.

Kuigi käesoleval aastal ka meie kaubamahud koos Eesti Raudtee, EVR Cargo ja teiste Eesti sadamatega kukkusid, olen rohkem kui veendunud, et 2016. aasta toob meie õuele majanduse tõusu, stabiilsuse ja logistikasektori arengu. Selleks ei tohiks me jääda tupikriigiks ja peame arendama suhteid nii lääne, kui idaga. Eesti peab ühinema Hiina-Venemaa-Euroopa siiditeega ja taastama heanaaberriiklikud suhted kõige oma naabritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles