Danske Eesti on tänavu koondanud iga kuuenda töötaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki koduleht.
Danske Banki koduleht. Foto: danskebank.ee

Danske Bank AS-i Eesti filiaalt töötajate arv on tänavu vähenenud 16,7 protsendi ehk 80 inimese võrra, kellest suurem osa koondati kontorite sulgemise ja jaepangandusärist väljumise tõttu.

«Jaepangandusest väljumise ja äri ümberpositsioneerimisega seonduvalt oleme 2015. aastal  sulgenud kuus esindust ja panga töötajate arv on vähenenud 80 töötaja võrra. Samas kõiki töötajad ei koondatud, vaid toimus ka tööjõu loomulikku liikumist, mille arvelt panga töötajaskond vähenes,» ütles Danske Eesti filiaali personaliarenduse osakonna juhataja Külli Meier BNSile. Pärast töötajate lahkumist töötab Danskes 400 töötajat.

Meier lisas, et pank on pakkunud koondatud töötajatele outplacement programmi, mis toetab inimest karjääri- ja elumuutuste teel ja karjäärinõustamise teenust, mis on paljudel aidanud leida uue sobiva töö.

Kuigi pank liigub jaepanganduse segmendist välja järk-järgult, peaks Meieri hinnangul märgatav osa töötajate koondamisi praeguseks tehtud olema ja ei ole näha, et see samas mahus tulevikus jätkuks. Samas võib vastavalt osakonnale töötajate arv veel muutuda, rääkis Meier. «Töötajate arv muutub ka vastavalt töö profiilidele ja sisemisele töökorraldusele – mõnes üksuses väheneb, samas kui teises üksuses suureneb.»

Talinurme sõnul jätkab Danske Eesti 2016. aastal ümberpositsioneerumise strateegiat, keskendudes edaspidi äri- ja privaatpanganduse klientidele ning Danske Bank Groupi üleselt IT-teenuse pakkumisele.

Küsimusele kas panga Eesti filiaal kavatseb sarnaselt Soomega hakata tulevikus maksustama klientide pangaautomaadist sularaha väljavõtmist, vastas Talinurm, et selliseid muudatusi ei ole pank praegu planeerinud. «Soomes tehtavad otsused ja avaldatud uudised on sealsete Soome Danske Banki klientide jaoks.»

Danske Bank teenis 2014. aastal Eestis puhaskasumit 22,7 miljonit eurot, 2013. aastal oli kasum 47,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles