Millist esmapilgul lihtsat küsimust armastab Twitteri juht töövestlustel küsida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri üks asutajaid Jack Dorsey.
Twitteri üks asutajaid Jack Dorsey. Foto: AFP/SCANPIX

Populaarse mikroblogivõrgustiku Twitter juhil Jack Dorseyl on üks konkreetne küsimus, millele antav vastus mängib palkamisotsuse langetamisel tihtipeale kõige olulisemat rolli, kirjutab Business Insider.

Dorsey istub korraga kahel toolil. Nimelt on ta peale Twitteri ka hiljuti börsile läinud makseteenuseid pakkuva idufirma Square juht. Seetõttu pole ime, et ülihõivatud ning regulaarselt 18tunniseid tööpäevi tegev Dorsey viib tööintervjuusid isiklikult läbi üsna harva. Oma ettevõtetesse tippjuhte valides on ta aga väga konkreetne, esitades kõigile esmapilgul lihtsa, kuid samas väga kaalukat vastust eeldava küsimuse:

«Miks sa tahad just Twitterisse/Square'i tööle tulla?»

«Ma otsin inimesi, kellel on olemas sisemine kirg,» selgitas Dorsey küsimuse olulisust. «See on ainuke asi, mida ei ole võimalik õpetada ega õppida.»

Vaid juhul kui tippjuhikandidaat suudab Dorseyt sellele küsimusele vastates veenda, et teda siiralt kütkestab ettevõtte missioon või suurem eesmärk, on tehnoloogiamiljardär nõus tema kandidatuuri edasi kaaluma.

«Alles pärast seda hakkan ma tähelepanu pöörama kandidaadi juhtimisoskustele ja -võimetele,» rääkis Dorsey. «Kirg, eesmärkidele pühendumine ning põhimõttekindlus on aga kõige olulisemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles