Vaata, millised olid kümme kalleimat oksjonil ostetud juveeli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A picture taken on April 30, 2015 shows a 8.72 carats Fancy Vivid Pink diamond during a preview at auction house Sotheby’s in Geneva. The Historic Pink Diamond, believed to have once belonged to Napoleon's niece, and the deep red Sunrise Ruby figure among a wide range of pieces for sale at Sotheby's spring Magnificent Jewels and Nobel Jewels auction in Geneva on May 12.  AFP PHOTO / Richard Juilliart
A picture taken on April 30, 2015 shows a 8.72 carats Fancy Vivid Pink diamond during a preview at auction house Sotheby’s in Geneva. The Historic Pink Diamond, believed to have once belonged to Napoleon's niece, and the deep red Sunrise Ruby figure among a wide range of pieces for sale at Sotheby's spring Magnificent Jewels and Nobel Jewels auction in Geneva on May 12. AFP PHOTO / Richard Juilliart Foto: Richard Juilliart/AFP

Praegu on aeg müüa ja osta värvilisi vääriskive. Läinud aastal olid sinised safiirid, säravpunased rubiinid ning roosad teemandid maailma kalleimate kalliskiviostude seas esikümnest üheksa, vahendab Bloomberg

Foto: SCANPIX

​​«The Blue Moon of Josephine.» (Josephine'i sinine kuu). 13,02 karaati

See teemant müüdi 48,5 miljoni dollari eest. Väidetavalt ostis selle Hong Kongi ärimees Joseph Lau oma 7-aastasele tütrele sünnipäevaks ja nimetas kivi tema järgi ka ümber. Lau maksis teemanti eest enam kui keegi teine maailmas.

Foto: MARTIAL TREZZINI/AP

Cartieri «Rubiin ja teemant,» 25,59 karaati

See osteti 30,34 miljoni dollari eest. Tegu on ülisuure rubiiniga, mis on asetatud kesksele kohale kahe teemanti vahel. Tegu on maailma kalleima müüdud rubiiniga ning esimesega, mille oksjonihind ületas miljon dollarit karaadi eest. Müüjaks oli märgitud lihtsalt «daam.»

Foto: SCANPIX

«The Sweet Josephne,» 16,08 karaati

Osteti 28,5 miljoni dollari eest. Ostjaks oli taas Lau, kes ostis ka selle teemanti oma 7-aastasele tütrele. Sellegi kivi nimetas miljardär oma tütre järgi.

Foto: Mary Altaffer/AP

100,2-karaadine teemant

Müüdi 22,09 miljoni dollari eest. Järgmine kord, kui keegi imetleb sinu paarikaraadist sõrmust, hoia asjad perspektiivis – kellelgi on täiuslik sajakaraadine sõrmus. Eeldatavalt varakambris.

«The Crimson Flame,» (karmiinpunane leek), 15,04 karaati

Müüdi maha 18,34 miljoni dollariga. Teemandi värvile viidatakse kui «tuvivere karva punasele,» mis näitab, et poeetidel võib olla juveele, ent mitte kõik juveeliomanikud pole poeedid.

Foto: Richard Juilliart/AFP

«The Historic Pink,» (ajalooline roosa) 8,72 karaati

Müüdi maha 15,9 miljoni dollariga. Usutakse, et see vääriskivi kuulus Napoleon Bonaparte'i nõbu, printsess Mathilde de Bonaparte'i ehtekollektsiooni. Kahtlasele päritolule viitab seegi, et teemant on 1940ndatest olnud panga varakambris.

Lillakas-roosa teemantsõrmus, 8,24 karaati

Müüdi maha 18,68 miljoni dollari eest. Sõrmus oli oksjonimaja Sothebys novembrikuu kalleimaid müüke.

Rubiinidest ja teemantitest kee, 120,74 karaati

Müüdi 13 miljoni dollari eest. Kaelakeel on 48 rubiini ehk kokku 120,74 karaati. Kõik rubiinid on leitud Myanmari kaevandustest. Kaelakee tegi juveeliäri Etcetera, mille omanik Edmond Chin töötas viis aastat oksjonimajas Christie's, mis selle kaelakee müüs.

Värviline teemantsõrmus, 9,07 karaati

Müüdi 12,64 miljoni dollari eest. Kahe kolmnurkse teemandi keskel asuv roosa teemant on maailma puhtaimate seas.

Nelinurkse värvilise teemantiga sõrmus, 5,18 karaati

Müüdi 10,7 miljoni dollariga. Kulda paigutatud värvilist teemanti ümbritsevad 0,5-0,59 karaadised läbipaistvad teemandid. Kõik kivid on täiuslikud. Lihtsurelikud oleksid õnnelikud juba üheainsa sellise teemandi üle.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles