Vene minister: nafta ekspordilõiv võib sundida naftatootmist vähendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta
Nafta Foto: SCANPIX

Venemaa energeetikaministeerium näeb ohtu, et kui naftaekspordilõiv jääb praegusele tasemele, siis võib see sundida 2017. aastal naftatootmist vähendama.

Naftafirmad on valmis hoidma senist tootmismahtu, kui 42-protsendiline naftaekspordilõiv kehtib järgmisel aastal, aga kui lõivu pärast seda ei langetata, siis vähendavad nad tootmist, ütles energeetikaminister Aleksandr Novak ajalehele Kommersant, vahendab BNS. 

Praegu naudivad firmad kaks-kolm aastat tagasi tehtud investeeringute mõju, mis kehtib veel ka järgmisel aastal, kuid mitte kauem.

Et säilitada 2017. ja 2018. aastal toodangut, on firmadel vaja laene ja uusi investeeringuid. Kui firmad peaksid saama signaali, et ekspordilõiv jääb püsima, siis nad laenu ei võta ja investeeringuid ei tee, ütles Novak.

Algselt oli plaanis 42-protsendiline lõiv langetada 2016. aastal 36 protsendile, kuid rahandusministeeriumi nõudel toetas valitsus selle jätmist 42 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles