Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Marineeritud räimed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Värske räim
Värske räim Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kaasaegsel jõululaualt ei puudu ka kala. Veel on aega, et panna räimed marinaadi, nagu õpetab Borjomi.

Marineeritud räimed

Koostisosad

  • 600 g puhastatud värskeid räimi 
  • 2 muna
  • 2 dl nisujahu
  • 1/2 l piima
  • võid ja õli praadimiseks 
  • soola

Marinaad:

  • 1 l vett
  • 1 porgand
  • 2 sibulat
  • 10 tera musta pipart
  • 5 tera vürtspipart
  • 2 loorberilehte
  • 2 sl 30-protsendilist äädikat
  • soola
  • suhkrut

Valmistamine

Paneeri räimed lahtiklopitud munas ja jahus ning prae keskmiselt kuumal pannil või ja õli segus kuldpruuniks. Lao kalad kaussi.

Marinaadi tegemiseks kuumuta keemiseni viilutatud porgand ja sibul, lisa pipar, vürtsid, sool ja suhkur. Keeda paar minutit, siis lisa äädikas ja tõsta pott tulelt.

Kui marinaad on veidi jahtunu, siis vala marinaad kalade peale ja lase üleöö marineeruda.

Tagasi üles