Juust pakub rohkelt võimalusi nii soolase kui ka magusa menüü mitmekesistamiseks. Pehmematest juustudest saab valmistada isuäratavaid magustoite, kõvemad juustusordid on aga ideaalsed nii soolaste roogade koostises kui ka iseseisva suupistena.
Viigimarjamaius juustuga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio soovitab maitsepiire avardavat juusturetsepti, millega kostitada oma lähedasi selle aasta jõuludel. Üllata külalisi juustu ja viigimarja veetleva maitsekombinatsiooniga, mis paitab ka kõige nõudlikumaid maitsemeeli. Retsepti juurde sobivad eriti hästi kõvad juustusordid.
Viigimarjamaius juustuga
Koostisosad
- 200 g kuivatatud, pehmeid viigimarju
- 2 dl hõõgveini
- 1 vanillikaun
- 1 kaneelikoor
- 3/4 dl vedelat mett
- 180 g juustu
Valmistamine
Lõika viigimarjad sektoriteks ja aseta hõõgveiniga kastrulisse. Puhasta vanillikaun, lõika see pooleks ja eemalda seemned. Lisa kastrulisse ka vanillikaun, seemned, kaneelikoor ja mesi. Keeda aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Eemalda kastrulist vanillikaun ja kaneelikoor ning püreesta segu saumikseriga ühtlaseks. Vajaduse korral lisa veidi vett või hõõgveini. Serveeri maiust soolaselt maitseka juustuga.