Brüsseli eestlased kogusid jõulumüügiga Ukrainale üle 1400 euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistute 6 soovitust rahulikeks ja ohututeks pühadeks.
Korteriühistute 6 soovitust rahulikeks ja ohututeks pühadeks. Foto: SCANPIX

Brüsseli eestlased kogusid jõulueelse heategevusmüügiga Ukraina pagulaste abistamiseks 1465 eurot.

Kuna tänavu jäi Belgias novembri lõpus karmistatud julgeolekumeetmete tõttu ära Brüsseli Euroopa Koolis peetav tavapärane jõululaat, siis müüdi seekord eestipäraseid jõulukinke, toitu ja maiustusi ettetellimisega ning otse korraldajate käest.

«Umbes 40 peret tellis oma jõuluostud ette, osa sõitis kohapeale ja ostis väljakuulutatud päeval ning osa müüsime veel ka pärast õiget laadapäeva,» rääkis Maret Suuroja, üks jõulumüügi organisaatoritest.

Rohkem osteti toidukaupa, nagu Kalevi maiustused, aga müüdi ka käsitööd, keraamikat, etnosokke, kalendreid ja muusikat, ütles Suuroja. «Inimesed saavad aru, et tegemist ei ole täikaga ning on nõus maksma ka natuke kõrgemat hinda, mis kompenseerib ka nende asjade Eestist kohaletoomise,» lisas Suuroja.

Ta selgitas, et Brüsselis on ka palju eestlasi, kellel puudub võimalus kodumaiseid maiustusi osta ning seetõttu on alati suur huvi Kalevi toodete vastu.

Praeguseks on korraldustoimkond kogutud raha juba Eesti Pagulasabile üle kandnud.

Eelmisel aastal kogusid Brüsseli eestlased erinevate jõulueelsete heategevusmüükidega Ukraina sisepagulaste abistamiseks üle 1500 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles